24.08.2015 | 0:02
Социалисти кръстиха улица на Бойко Борисов
Отсечката е лот 00 на магистрала "Тракия" с подкрепата на СИ Банкя

БСП в столичния район “Искър” организира вчера тържествено откриване” на липсващи хоризонтален ескалатор (траволатор) и участък от ул. “Обиколна” в жк “Дружба” 2. Те кръстиха булевард на обещалия реализацията им Бойко Борисов. На специален транспарант инициаторите добавиха, че отсечката е лот 00 на магистрала “Тракия” с подкрепата на СИ Банкя.

Социалистите са категорични, че ескалаторът и отсечката са необходими за нормалния пешеходен достъп до метрото на живущите и работещите в “Дружба” 2 и в “Цариградски комплекс”. “Въпреки че метрото е изградено с много средства на европейските, българските и столичните данъкоплатци и минава на метри от десетки жилищни блокове с десетки хиляди живущи в тях, хората нямат никаква нормална възможност да го ползват – няма пешеходен достъп – стълби, ескалатор, няма довеждащ транспорт с удобни маршрути, спирки, разписания и тарифна политика. Обещаните на два пъти срокове не се спазват – нито през март 2015 г., нито 21 август т.г. Частта на ул. “Обиколна” още не е започнала да се изгражда, а пускането на траволатора се отлага за пускането на “Обиколна” и т.н., обясняват акцията си от БСП. Те се надяват в най-кратки срокове отговорните институции да завършат качествено обещаните важни обекти и съоръжение, за да може да облекчат придвижването до центъра.

Социалистите от район “Искър” и жители на квартала призоваха Столичния общински съвет и кмета на София да разгледат и приемат предложението за възстановяване на картата за две линии, на почасовия билет и за удобен и достъпен довеждащ транспорт. Идеята е подкрепена от жителите на “Дружба” и е внесена от общинските съветници на БСП в СОС преди повече от половин година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране