16.11.2016 | 0:01
Совалките за нов кабинет тръгват от четвъртък
Преди това трябва да бъде гласувана оставката на правителството

Политическите консултации при президента за връчването на нов мандат ще започнат в четвъртък. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Преди да стартират совалките обаче трябва да бъде гласувана оставката на правителството. Тя бе депозирана вчера в парламента и се очаква да бъде централна тема на утрешното пленарно заседание.

Стигне ли до сваляне на кабинета, се завърта рулетката, при която президентът връчва мандат за съставяне на кабинет на най-голямата парламентарна сила в това Народно събрание.

Първи при президента, в четвъртък ще влязат ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов обаче ще върне мандата за съставяне на правителство, потвърди още веднъж днес Цветан Цветанов.

Президентът има утвърден график за срещите си с политически сили и едва след тях ще формулира възможните консенсусни точки между групите. Евентуално, тогава вече ще се върви към предсрочни избори, каза Цветанов. Той смята, че с изключение на БСП, няма други парламентарни групи, които биха могли да формират кабинет в 43-тия парламент.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране