30.03.2022 | 11:19
Спортното министерство погна федерацията по тенис
Ако бъдат открити нарушения във финансите, материалите ще бъдат изпратени незабавно на компетентните органи

Как са разходвани отпуснатите от държавата средства на Българската федерация по тенис? Това ще проверява спортният министър Радостин Василев, съобщава БЛИЦ.

Обемната проверка в една от най-ключовите федерации ще засегне дълъг период от време и ще е изключително детайлна. Ще бъдат изискани не само справки за разходи, но и пълната им обосновка и дали парите са достигнали до своето предназначение.

От ведомството са категорични, че ако бъдат открити нарушения във финансите, материалите ще бъдат изпратени незабавно до компетентните органи – МВР и прокуратурата. До спортното министерство е пристигнала притеснителната информация за кошмарното провеждане на държавното първенство по тенис, за което алармира един от водещите ни състезатели Мартин Димитров. 25-годишният играч се оплака, че се е контузил заради сибирския студ в залата в Благоевград, където протече надпреварата.

Своето възмущение от минусовите температури изрази и Красимир Лазаров, който е баща на националния състезател Александър Лазаров и на един от най-големите млади таланти Джордж Лазаров.

Действията на Василев са в продължение на публичното обещание, което даде за прозрачност при държавното финансиране на спортните федерации.

Българската федерация по тенис е една от най-големите, след БФС, и по тази причина обхватът на проверката ще е много сериозен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране