07.07.2023 | 20:19
Срам! Беновска удари дъното
Вижте простотиите на т.нар. "журналистка" пред Зеленски

По време на общата пресконференция на Володимир Зеленски Николай Денков, журналистката Илияна Беновска се намеси в типичния си стил и започна да задава въпрос извън протокола към украинския президент.

Зеленски с видимо усилие се опитваше да разбере питането на разваления английски на Беновска.

Българският премиер се притече на помощ и опита да обясни на репортерката, че трябва да изчака с въпроса си и да не го задава „извън микрофон“, но в настъпилата суматоха обърка фамилията й и я нарече Бенатова.

От което пък известната телевизионна журналистка Миролюба Бенатова се засегна и написа пост в социалните си мрежи: „Не е Бенатова, а Беновска, г-н премиер. И да знаете, че не съм си намерила фамилията на улицата и искам извинение, че създадохте грешно впечатление за мен пред цяла България.“

Минути по-късно от информационната служба на Министерски съвет изпратиха съобщение до медиите, в което обясниха неволността на случката и поднесоха извинения към засегната журналистка.

В края на брифинга, Беновска отново атакува вниманието на Зеленски. Напористата журналистка пренебрегна предварителната договорка между всички медии да бъде зададен по един въпрос към двамата участници и то от колегите им от обществените БНР и БНТ. Украинският президент реши да отговори на Беновска и се обърна директно към нея: „Искате да ме питате? Питайте. Питайте, апелирам. Задайте ми въпроса”, подкани я настоятелно той. „Можете ли да снимате филм „Зеленски завоюва“ след края на войната?”, попита най-после Беновска.

Зеленски явно не очакваше подобна интерпретация на ситуацията и с удивена и неразбираща физиономия отговори почти обидено: „Въобще не може да се говори за филми. Ние не се намираме във филм. Трябва да разберете това. Изгубихме хиляди животи в действителния свят. Не можем да приказваме за кино, извинявайте. Може би очаквахте различен отговор, само че това е истината“, натърти Зеленски. И тръгна да излиза от залата.

 

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    Жалка женица, белязан идиот.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране