11.09.2016 | 0:03
Сребро за България на европейското по таекуондо
Слави Бинев стана пълноправен член на Европейската таекуондо федерация (ETU)

Даниел Ладжев стана европейски вицешампион за кадети – 41 кг. Състезателят ни се представи изключително успешно във втория ден от европейското първенството по таекуондо за кадети.

В Румъния нашето момче се превърна в кошмар за съперниците си, като последователно и атрактивно отстрани национали на Русия и Франция с техническо превъзходство. Надделя над турчин с 10 точки разлика на четвъртфинала, а на полуфинала спря испанец. На финала старозагорецът отново излезе срещу турчин. Срещата беше оспорвана и изпълнена с обрати, Дани загуби с малка разлика, което му отреди сребърен медал в категорията.

Преди него Ния Крилатска и Ангел Петров загубиха първите си срещи на игралното поле, а в първия ден от първенството Любомир Богданов (-33 кг.) и Димитър Гешев (-37 кг.) при момчетата, и Лора Кацарова (-29 кг.) и Боряна Райчева (-33 кг.) при момичетата се представиха достойно, но не успяха да завоюват медали.

Само половин година след като зае поста председател на БФТ – WTF – Слави Бинев получи най-голямото признание от Европейската федерация. Бинев стана пълноправен член на Управителния съвет на ETU, а това се случи в деня в който Европейската Таекуондо Федерация честваше 40 години от създаването си.

Така вторият ден от Европейското първенство се оказа повече от успешно както за състезателите, така и за ръководството, които представляват страната ни. В днешния трети състезателен ден Илина Иванова победи французойка и полякиня и излезе на четвъртфинал срещу италианка, но загуби драматично с минимална разлика. Валентин Желев отстрани последователно словенец и исландец, но загуби мачът за медал от потенциалният шампион в категорията.

Румина Кирчева надделя над хърватка и кипърка, но също като Иванова и Желев загуби на четвъртфинала. Илина, Румина и Валентин се класират от 5 до 8 място в зависимост от представянето на опонентите им на полуфиналите и финалните срещи. Теодор Здравков и Анастасия Вакъвчиева загубиха първите си битки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране