05.12.2016 | 0:38
Станишев смята, че БСП ще управлява след изборите
Председателят на ПЕС коментира, че е логично Корнелия Нинова да стане премиер

БСП има шанс да управлява след предсрочни избори. Това заяви в интервю за БНТ председателят на ПЕС Сергей Станишев. По думите му на президентските избори хората са показали голяма воля и желание за промяна и това е голям шанс за БСП. Хората очаквали връщане към истинска политика с конкретни виждания за икономиката, социалната сфера, образованието, здравеопазването.

„Хората показаха на президентските избори голяма воля и желание за промяна и това е голям шанс за БСП. Хората очакват връщане към истинска политика с конкретни виждания за икономиката, за социалната сфера, за образованието, за здравеопазването. Платформата на БСП трябва да бъде много конкретна и ясна, ангажирана и добре подготвена и обсъдена в много широк кръг от обществото, за да знаят хората какво да очакват от нас, ако спечелим парламентарните избори“, заяви Станишев. Според него е логично Корнелия Нинова да поеме премиерския пост.

Запитан за това какви са отношенията му с новоизбрания президент Румен Радев, председателят на ПЕС каза, че може да го покани на съвета на президентите и премиерите от ПЕС, но двамата още не са разговаряли по тази тема.

Станишев, който е и евродепутат от БСП, каза още, че има идея делегацията на социалистите в Европарламента да направи редица дебати по управленски програми, свързани с бъдещето на България и с десетгодишнината от членството ни ЕС. Така ще използваме капацитета на делегацията ни в ЕП, за да разработим нашите политики и да ги представим в обществото, смята той.

На въпрос как ПЕС ще помогне на своите членки там, където догодина предстоят избори, Станишев отговори, че Партията на европейските социалисти винаги помага на партии от нейното семейство, които са в кампания. Около 600 активисти са били обучени в кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова на отминалите президентски избори. Същото щяло да се случи и на всички предстоящи през следващата година избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране