20.06.2015 | 0:01
Станка пак ще се отказва
Шефът на борците обяви подмладяване на отборите след фиаското в Баку
Най-титулуваната българска състезателка по борба – Станка Златева, заговори за отказване от спорта след провала си на европейските игри. Там 5-кратната световна и 6-кратна еврошампионка в кат. 75 кг бе туширана от туркинята Ясмин Адар и отпадна след само 1:36 мин. на тепиха.”Вече свикнах да губя. Или остарях и е време да се отказвам. Сигурно ще издържа още година, но след 2-3 загуби виждаш, че нещата не са така, както трябва да са. Май остарях – каза двукратната олимпийска вицешампионка при завръщането от Баку. – Туркинята я надвих на турнира “Дан Колов” и вероятно това ми попречи – не бях в България. Това ми тежи и нямах такъв хъс. Грешката си е изцяло моя. Не успях да се мобилизирам и просто не знаех за какво излизам на тепиха. Много взех да греша вече. Да не прекалявам, че ще вземат да ме намразят хората. Давам всичко от себе си, наистина! С повечето съпернички съм се хващала на тренировка и не им давам и точка, но има нещо, което ми пречи на състезанията. Длъжна съм като спортист да разбера какво е това и защо не мога да се мобилизирам. Психолог ми трябва. Това е жалка история”.

Златева искаше да се откаже и след загубения с туш финал на олимпиадата в Лондон`12. Тогава тя си взе 1 година почивка, след което продължи подготовка в Азербайджан, където личният й наставник Симеон Щерев е старши треньор на женския национален тим.

Президентът на федерацията Валентин Йорданов пък похвали жените, които взеха 3 медала (сребърен и 2 бронзови) в Баку. Но от мъжките отбори в класическия (1 бронз) и свободния (нито едно отличие) стил бе недоволен.

“Да се надяваме, че това е един етап от подготовката. На спортистите е трудно да гонят два върха в една година – дано върхът е световното първенство през септември. Там най-важно е да се спечелят квоти за олимпиадата”, каза олимпийският и 7-кратен световен и еврошампион.

Запитан дали се очакват промени след провала в Баку, Йорданов отговори: “Може би ще наблегнем на по-млади състезатели, да им дадем път на тях.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране