30.05.2017 | 16:23
Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена
Истината за този случай стои над всички опасения на Плевнелиев, заяви Корнелия Нинова

Стенограмата за КТБ ще бъде разсекретена. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Президентът не се ангажирал с точна дата, но станало ясно, че цялата стенограма от консултациите при Росен Плевнелиев ще бъде публикувана, разкри още Нинова. “Истината за този случай стои над всички опасения на Плевнелиев”, категорична бе тя.

Като най-голям проблем за въоръжените сили Корнелия Нинова изведе недостига на кадри. “Абсолютно всички министри и директори на служби бяха единодушни – имат нужда от човешки ресурс и от увеличаване на заплатите на работещите в Министерство на отбраната и на МВР”, коментира председателят на БСП. Но сподели, че според нея правителството няма да се справи с тези проблеми.

“Въпреки обещанията да се увеличи съставът на МВР с 1000 души, а  на Министерство на отбраната с 6000, Владислав Горанов ми каза, че до края на годината не се предвижда никаква никаква промяна в бюджета. Нито актуализация за заплати, нито актуализация за увеличаване на състава на двете министерства”, разказа Нинова.

Тя се зарече, че ще настоява кабинетът на Бойко Борисов да изпълни всички решения Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на левицата разясни, че става дума за попълване на състава на МВР и МО, осигуряване на финанси за увеличаване на заплатите на тези хора и социалните им придобивки, както и разработване на план за българската отбранителна индустрия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране