26.03.2024 | 12:03
Страшни подигравки срещу Киро Петков докато вее перчем в парламента: Кристалите не прощават
Виковете на Петков накараха Росен Желязков да помоли залата да се успокои

Не мога да повярвам на какво станах свидетел. Киро е толкова неадекватен, че се страхувам да не колабира на трибуната. Кристалите не прощават…Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който не спря да се смее и да ръкопляска иронично в залата на НС.

Заедно с него от смях се заливаха и подмятаха реплики срещу Петков съпартийците му и колегите им от ИТН.

Петков развя перчем от трибуната на НС и се развика пламенно, удряйки с ръце по банката в опита си да държи убедителна реч.

Тя обаче предизвика само неистов смях в залата.

От Възраждане дори подигравателно го насърчаваха с аплодисменти.

Кирил Петков излезе на трибуната: „Вие не разбирате ли, че в политиката, както и в живота, най-важното нещо е да си спазваш думата“. Тук той бе прекъснат от викове в залата, но продължи: „Всяко свое действие да правиш не от страх, не от алчност, а от чувство за дълг. Колеги, няма да влизам въобще в преговорни процеси и 20 дискусии. Има нещо много просто, сложено на масата. Едно споразумение, в което се изисква – реформа в правосъдната система не на хартия, а реално, през един прозрачен процес, в който целият български народ да бъде свидетел, че имаме една независима правосъдна система“.

Петков повиши тон, за да превъзмогне шума и подвикванията на колегите в залата и се впусна в обяснителен режим за „интригите, фалшификациите и скъсаните 500 000 гласа на българския народ, ГЕРБ не са постигнали много“.

Виковете на Петков накараха Росен Желязков да помоли залата да се успокои.

Опозицията реагира с подигравки и обвинения към ПП-ДБ, че се предават пред герберите. „Да се молите, а колегите ви от ГЕРБ да се смеят – това трябва да влезе в историята. Единственото, което не направихте, е да застанете на колене тук и да се помолите, и да предложите Борисов за премиер“, коментира депутатът от БСП Георги Свиленски. „На никого не се молим. Ние се съобразяваме с мнението на българския народ, който не иска избори. Ние, като изпратини от него, сме длъжни да направим всичко необходимо, за да продължи управлението на страната, а не да изплащаме хората отново на избори, които не само ще намразят нас, но и вас“, отвърна Атанасов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране