27.03.2018 | 21:18
Стряскащ доклад на ЦРУ разкри защо българите мрем като пилци
Над 1 милион са българските гражданите, които от години не си плащат здравните вноски

„Всяка година българската нация намалява с от 20 до 30 000 граждани“. Това заяви д-р Димитър Ленков пред bTV, коментирайки защо България е трета по смъртност в света според доклад на ЦРУ.

„Хаос съществува в Националната здравно-осигурителна каса и в здравеопазването“, посочи той. „Средствата, които са необходими в момента за здравеопазването са около 8 милиарда лева, а тя разполага с 4 милиарда“, заяви той. Над 1 милион са българските гражданите, които от години не си плащат здравните вноски, а ползват здравни услуги“, каза той.

Ленков отправи молба към премиера Бойко Борисов и финансовия министър – „и лекарите да бъдат включени в тази група, която не си плаща здравните вноски, а те от своя страна няма да говорят повече за увеличаване на заплатите“. „Крайно време е вече да има посочени виновни за състоянието и хаоса в здравеопазването ни“, заяви от своя страна д-р Емануил Найденов.

„Това е един болен организъм, който първо е недохранен“, каза той.  По думите му няма ефект от вкарването на повече пари в здравеопазването, защото заболеваемостта и смъртността се увеличава. Според д-р Найденов здравеопазването стана политически инструмент.

1 коментар

  1. гост каза:

    Да бе , а аз който вече четвърта година плащам за тоз дето духа и си плащам за преглед от джоба ако ми се наложи заради идиотизма на мафиота-идиот Педито Москов и накрая какво ще стане , договора ми с работодатела изтича и аз оставам пак без работа . И този порочен кръг ще продължи докрай докато имаме малоумни политици .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране