12.04.2024 | 13:07
Сценарият на Борисов- мощни удари по ПП, управление само с ДБ и Христо Иванов
Вождът на ГЕРБ иска да занули репутационно Кирил Петков и Асен Василев, за да може да управлява на спокойствие с "Демократична България"

Компромати в момента се сипят само в една посока – срещу лидерите на ПП. Никой не закача Христо Иванов и ДБ, защото целта на ГЕРБ и Борисов е да управляват с тях след вота.

Идеята е ДБ да се разкачи от „Продължаваме промяната“, които да бъдат легендирани като напълно неприемливи партньори на ръба на криминалитета.

Всъщност напрежението между Кирил Петков и Христо Иванов датира от години. Навремето Христо изгони Кирил от „Демократична България“ малко след създаването й, пояснява нашият източник.

Кампанията срещу ПП в момента подпомагала не само ГЕРБ, но и ДБ, които си търсели повод да излязат от коалицията си с „Промяната“. Това можело да се случи непосредствено след гласуването на 9 юни.

За подобен сценарий намекна и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той също споделя мнението, че Бойко Борисов иска да занули репутационно Кирил Петков и Асен Василев, за да може да управлява на спокойствие с проекта „Демократична България“.

Най-възможен следизборен съюз обединение между ГЕРБ и ДБ с логистичната помощ на ДПС.

Това, разбира се, зависи от конкретните цифри на вота. Според неофициални данни Делян Пеевски е поел твърд ангажимент пред Борисов и Ахмед Доган да докара ДПС до второ място на извънредните избори.

2 коментара

  1. Йоли каза:

    пудела пак ще се намести…

  2. Валери каза:

    Ицко ще приеме с триста

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране