06.11.2015 | 0:01
Свалиха имунитета на Сидеров и Чуколов
Срещу двамата ще бъде повдигнато обвинение

Народното събрание свали имунитетите на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Решението бе подкрепено от 144 депутати от всички парламентарни групи, като само Атанас Зафиров от БСП се въздържа.

Той обяви, че няма да подкрепи решението на анкетната комисия заради непрозрачното и пристрастно поведение на нейните членове. „Подходът в работата на комисията беше формалистичен. Нейните членове на практика не разполагаха с необходимото време до началото на първото заседание да се запознаят с огромното по обем съдържание на предоставените от прокуратурата материали и на практика останах с впечатление за едно по-скоро емоционално, отколкото прагматично гласуване“, обясни Зафиров.

Волен Сидеров нарече акта победа на наркомафията у нас. Десислав Чуколов отказа изслушване в парламента. Искането за свалянето на имунитета беше прието по предложение на временната комисия, формирана заради „агресивното поведение на народните представители пред магазин на ул. „Георги С. Раковски“ в София до НАТФИЗ и последвали действия в сградата на Театралната академия“.

Малко по-късно депутатите гласуваха срока, в който парламентът трябва да се произнесе по искане за снемане на имунитет, да се намали от 14 на пет дни. Вносителите от управляващото мнозинство се аргументираха с факта, че необосновано дългият срок препятства адекватната реакция на Народното събрание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране