16.02.2022 | 22:20
Свалят Калоян Паргов като столичен лидер на БСП на извънреден пленум
Готвят му наказание да не може да заема партийни длъжности в срок от една година

Изпълнителното бюро на БСП свиква неприсъствено заседание на Националния съвет (т. нар. пленум) на партията, пише „Флагман“. Една от точките касае Калоян Паргов – председател на Градския съвет на БСП-София.

Предложението е за временно отнемаме на правата му за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. По-рано днес столични социалисти са събрали подписка с искане Паргов да бъде наказан.

Те са изтъкнали „участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично“. И са призовали „задкулисието в градската организация да спре“.

Друга точка от неприсъствения Национален съвет на БСП е свързана със свикване на конференция на Градския съвет на БСП-София на 22 март, която вероятно ще трябва да избере нов столичен лидер на партията.

Припомняме, че през последните години Калоян Паргов влезе в конфликт с лидера на БСП Корнелия Нинова.  Интересно е дали предложението за наказание на Паргов ще събере мнозинство в Националния съвет. Това трябва да стане ясно от гласуването, което ще протече онлайн в следващите дни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране