10.06.2015 | 10:01
Танов назначи Ели Скумрията да събира подкупи
600 000 евро отиват всеки месец към ръководството на митниците, твърдят от легия "Антимафия"

Всички подкупи, които се събират по граничните митници, включително и по двете морски – Варна и Бургас, веднъж в месеца се отчитат на Ели Скумрията, а тя ги предава на ръководството на агенцията. Това твърди председателят на легия „Антимафия“ Григор Здравков.

Той добавя, че въпросната дама Елена Кирилова, която е приятелка на Ваньо Танов, „отчита“ от Столична митница към ръководството по 100 000 лева.“От митница „Свиленград“ „отиват“ между 350 и 400 хил. евро, а от „Русе“ – 150 000 евро. Това са само подкупите за ръководството на агенция „Митници“ и всичко се акумулира от Ели Скумрията“, твърди Здравков пред „Галерия“.

„В добрите години, когато „Капитан Андреево“ работеше с пълни обороти заедно с митница „Свиленград“ и „Капитан Петко Войвода“, се събираха по 10 милиона на месец. Поне 30% отиват към партийните велможи, независимо кой е на власт“, допълва Григор Здравков.

Според него Ваньо Танов няма да се справи с ултиматума на Бойко Борисов и да събере 1,5 млрд. лв. повече от плана. „Ваньо Танов няма да може да ги събере, но бъдете сигурни, че накрая няма да е виновен той, а митничарите. Сега тече и още един голям скандал в агенцията – Танов и приятелката му Елена Кирилова са се зарекли да унищожат федерация „Подкрепа“ в митниците. това се случва, защото синдикатът се вдигна преди 2 години и организира протести, когато Танов искаше да мести централата на агенцията в Русе, за да му е по-близо до имота в Нисово. Сега предстои отмъщение“, казва Григор Здравков.

2 коментара

  1. юяуи4щш каза:

    ьиог

  2. Глупачев каза:

    Държавата ни е един разграден двор,където живее нация нямаща нищо общо със съседните й държави.Подгизналата ни географска поляна,ерозира с всеки божи ден,докато изчезне от картата на Европа.Има такава държава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране