05.02.2016 | 14:16
Тодор от Враца починал от исхемична болест
Това показа петорна медицинска експертиза

одор Йорданов от Враца е починал от исхемична болест на сърцето. Това показа петорната медицинска експертиза, предаде bTV. 18-годишният младеж почина, след бой с двама мъже на пешеходна пътека в центъра на Враца. До боя се стигнало след спор за предимство.

Единият мъж е държал Тодор, докато вторият му е нанасял побой. Впоследствие се оказа, че младежът пък имал бокс. Появи се и видео, на което се вижда, че момчето стои на краката си и в един момент се свлича на земята.

Прокуратурата повдигна обвинение на двамата мъже, които са братя, че вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда по непредпазливост са причинили и смъртта на младежа.

Във Враца започнаха протести срещу насилието. Върховната касационна прокуратура прати свои представители в Съдебната палата в града, за да проверят дейността на колегите си по случая със смъртта на Тодор. Обвинението на двамата заподозрени беше променено в съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди. Те обаче бяха пуснато под домашен арест.

Междувременно стана ясно, че починалият младеж е посещавал кардиолог. Това е станало преди три години. Лекарят е установил, че Тодор има аритмия, но това не е опасно и момчето не се нуждае от никакво лечение. Майката и братът на Тодор бяха категорични, че той не е страдал от сърдечни проблеми.

Мъжът, който е оказвал първа помощ на Тодор, след като се е свлякъл на земята, обаче разказа пред екипа ни, че тогава е реанимирал, защото е видял симптоми за инфаркт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране