05.04.2015 | 18:04
Томов обяви, че напуска ръководството на ЦСКА
Лупи заяви, че е изпълнил "личния си професионален дълг"

Александър Томов напуска поста председател на Надзорния съвет на ЦСКА и се оттегля от ръководните си функции в клуба. Той обяви това чрез съобщение на официалния сайт на червените.

„В резултат и съгласно духа и буквата на българските закони на 30 март уведомих изпълнителния директор на ЦСКА за желанието си да освободя поста на председател на Надзорния съвет на клуба. На 2 април след среща с лидерите на основните фенски фракции дадох съгласие за прехвърлянето на контролирания от мен пакет акции на определено от новите инвеститори лице. Смятам, че с тези ми действия правя разумна и реалистична стъпка, насочена към по-нататъшното развитие на любимия отбор“, се казва в обръщението на Томов.

Той допълва, че излизането му от ръководството на клуба не означава, че се отказва да помага на клуба в бъдеще. „Това мое морално задължение идва от благодарността ми към десетките хиляди фенове, към треньорите и футболистите, към безкрайно преданите и верни служители от администрацията, с които споделяхме заедно победи и рекорди в едно трудно за страната време.“

По думите му той е изпълнил „личния си професионален дълг“ в двата периода, в които ръководеше ЦСКА. „През 2008 г. под мое ръководство спечелихме шампионската титла на страната. През 2013-2015 г. отново се върнахме в челото на родния клубен футбол. Тези почти два мандата са предостатъчни за участието на един отделен човек в ръководни футболни структури. Време е властта в ЦСКА да се поеме от млади ръководители, зад които стоят отговорни и солидни финансови структури.“

Томов заяви още, че е изпълнил и първоначалното си намерение да се върне в ЦСКА за кратък период от време, за да спаси клуба след „масови призиви на фенове и приятели“.

„За радост в края на 2014 г. за първи път от дълго време насам в ЦСКА се появиха нови инвеститори. Първоначално те помогнаха за финансирането на клуба, а в края на март 2015 г. придобиха контролния пакет акции на дружеството. Става дума за инвеститори със солиден бизнес и възможности, които са в състояние да осигурят финансовия просперитет на клуба“, допълва Томов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране