04.03.2017 | 13:37
Тръмп отвърна на ”руския” удар на демократите
Администрацията на президента поиска незабавно разследване на "собствените" връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър

Тръмп отвръща на удара и обвинява лидера на демократите в Сената Чарлз Шумър във връзки с Владимир Путин. Администрацията на президента Доналд Тръмп, срещу която се сипят обвинения от опозицията заради контакти на нейни представители с Русия, поиска незабавно разследване на „собствените“ връзки на лидера на демократическото малцинство в Сената Чарлз Шумър с руския президент Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тръмп е качил в Туитър снимка на Шумър на събитие с Путин в Ню Йорк през 2003 г. На нея се вижда как двамата държат понички в ръце. Президентът настоя за разследване на „връзките на Шумър с Русия и Путин“ и нарече сенатора от Ню Йорк „пълен лицемер“.

Шумър отговори в Туитър малко по-късно, че с „готовност“ ще говори под клетва за срещата с Путин, която се е състояла по думите му „изцяло на светло пред медиите и обществеността“. Сенаторът настоя и Тръмп да направи същото. По време на визитата си в САЩ през 2003 г. Путин посети Кемп Дейвид в Мериленд, където разговаря с президента републиканец Джордж У. Буш и даде с него две пресконференции, припомни АП.

Тръмп помести туита си ден след като Шумър уличи министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс в укриване на контакти с руския посланик. Демократът го обвини, че е излъгал под клетва, прикривайки тези контакти, когато отговаряше на въпроси пред сенатската правна комисия.

„А между другото, е написал в Туитър Шумър, поничките бяха „Криспи Крийм“. Демократите се оправдаха: Има разлика между официални и тайни срещи. Лидерката на демократите в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси заяви, че президентът Доналд Тръмп „не схваща разликата между официални и тайни срещи“.

Така тя коментира в Туитър призива на Тръмп за разследване на лидерите на Демократическата партия заради контактите им с руски официални лица. „Тръмп не схваща разликата между официална среща, която се снима от пресата, и тайна среща, за каквато неговият министър на правосъдието Сешънс излъга под клетва“, написа Пелоси.

На снимка от 2010 г. самата Пелоси и други конгресмени, включително републиканецът Мак Тарнбъри, който в момента е председател на комисията по въоръжените сили, са на среща с руски представители, между които са тогавашният президент Дмитрий Медведев и посланикът Сергей Кисляк. АП припомня, че първоначално Пелоси отрече да се е срещала някога с Кисляк, но по-късно нейна говорителка уточни, че тя е имала предвид среща на четири очи. В туита си от вчера Пелоси изтъква, че не е неуместно служители на изборни длъжности да се срещат с чуждестранни дипломати.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране