08.09.2016 | 20:10
Тръмп: Путин е много по-добър лидер от Обама
Според милиардера сегашната власт свела генералите до кръгла нула US президентът отвърна, че републиканецът не става за главнокомандващ

Владимир Путин е много по-добър лидер от Барак Обама, заяви в тв интервю кандидатът на републиканците за Белия дом Донал Д. Тръмп. И добави, че руският президент има 82% рейтинг и държи под силен контрол страната си.

“Разбира се тяхната (в Русия) система е съвсем различна и аз не харесвам тази система. Но със сигурност Путин е лидер, много повече от нашия президент”, заяви Тръмп.

Обама не остана длъжен на отправените му критики, като отвърна, че Тръмп е негоден за главнокомандващ. “Не мисля, че този човек е квалифициран за президент на САЩ, и всеки път, когато той говори, това мое мнение се затвърждава”, каза Обама от Лаос, където бе за среща на върха на АСЕАН. “Трябва да знаеш какво говориш и да си си написал домашното. Когато говориш, трябва да изказваш добре обмислена политика, която можеш да приложиш на практика”, допълни Обама, разяснявайки президентските задължения.
Опонентката на Тръмп за вота през ноември – Хилъри Клинтън, също реагира на “плашещото” му изказване.

“Тръмп отново похвали Путин като силния човек на Русия. И дори показа, че предпочита руския президент пред американския. Това е не просто непатриотично и обидно за страната ни и за главнокомандващия ни, това е ужасяващо”, отсече Хилъри.

Поредното си скандално изказване Тръмп направи по време на организиран от Ен Би Си форум, посветен на националната сигурност и отбраната, на който и милиардерът, и Клинтън бяха препитани по тези теми. Тръмп обяви, че от самото начало е бил против войната в Ирак (макар че през 2002 г. изрази обратната позиция). Той обвини сегашната администрация на Белия дом, че е свела американските генерали до кръгла нула, като посочи, че има силна вяра в тях. И се зарече, ако бъде избран за президент, да нареди на висшите военни да изготвят план за унищожаването на “Ислямска държава”.

Хилъри също обеща да пребори “Ислямска държава”, но подчерта: “Няма да изпращаме сухопътни войски в Ирак никога повече.” Тя призна за грешка, че през 2002 г. като сенатор е гласувала “за” нахлуването в Ирак.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране