25.01.2024 | 10:52
Три минути Пейо Пеев е стискан за врата?
Записът не е лицеприятен. Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест за Габриела Славова, уверява главният секретар на МВР

Убийството в „Драгалевци“ на Пейо Пеев е изключително тежко престъпление. Иззет е видеозапис, който не е лицеприятен. Наистина е смущаващ в рамките на около 3 минути. Това каза в „Денят започва“ по БНТ главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев.

„Разследването е в начален етап и започва по сигнал на бащата на жертвата, тъй като е нямал връзка с него 24 часа. Колегите от столичното районно управление веднага са реагирали. Направили са анализ на данните, които е предоставил“, добави той.

„В резултат на бързите им действия е намерена колата и тялото със следи за палеж, за опит за заличаване на трупа, за унищожаване на автомобила. Насочили са се към близките и са събрани доказателства, които позволяват да бъдат привлечени двете жени като обвиняеми за убийството. По тази причина е задържана под стража майката на Габриела Славова, а самата тя е под домашен арест, за да може да си гледа детето“, заяви Коцев.

„Вече има заповед на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ в Красно село и на базата на доклад на отдел „Закрила на детето“ спрямо децата са наложени спешни мерки за защита. Те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Очаква се прокуратурата да поиска постоянно „задържане под стража“ за Габриела“, добави той.

Има подозрения, че са замесени и други хора, като е образувано досъдебно производство за лично укривателство, заяви главният секретар на МВР.

„Търсим в максимална степен да изясним обективната истина за мотивите, за броя на участниците, за всички лица, които са замесени в това брутално престъпление“, допълни той.

„Няма как да коментирам какви са доказателствата. Това могат да го знаят само разследващият екип и наблюдаващият прокурор по обясними причини“, заяви Коцев.

Убийството на Пейо Пеев е извършено в четвъртък на 18 януари вечерта, непосредствено след срещата на младия мъж с неговата съпруга и с майка й. Колата е открита в района на „Драгалевци“ малко по-късно същата вечер, уточни главният секретар на МВР.

Относно убийството на Алексей Петров той поясни, че е добре подготвено, предварително планирано, жертвата е наблюдавана.

По думите му бързото намиране на 4-годишното дете, което се изгуби в гората край Радомир, е пример как трябва да действа МВР.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране