02.05.2015 | 17:24
Цакат нови 100 млн. за Гарет Бейл
Чичарито: Бях в криза, благодаря на всички, които ми помогнаха
„Манчестър Юнайтед” подготвя зашеметителна оферта за най-скъпия футболист на планетата в момента Гарет Бейл.
Според изданието отборът подготвя лятна оферта от 100 милиона паунда за уелския национал. Около крилото на „Реал” (Мадрид) има много спекулации и усилено се говори, че то може да се върне на Острова. Уелсецът не оправдава толкова огромните очаквания към себе си с представянето си и не веднъж и два пъти дори през този сезон получи критики.
Сега пък е моментът „Реал” да възстанови парите си от трансфера на фланговия футболист. Както е ясно, „белия балет” плати също 100 милиона преди две години, за да го вземе в редиците. Ако трансферът на Бейл на “Олд Трафорд” се осъществи, тогава той ще стане най-скъпият футболист в историята на клуба и във Висшата лига, тъй като до момента никога английски клуб не е вадил подобна сума за играч.Освен Бейл Ван Гал държи да привлече в състава си бранителя на „Борусия” (Дортмунд) Матс Хумелс, десния бек на „Саутхямптън” Натаниъл Клайн, а освен това от доста време се спекулира и за интерес към Мемфис Депай, но ако отборът вземе Бейл, то холандското крило ще отпадне от сметките на „Юнайтед”.Друг играч на „белия балет” пък, който дори е собственост на „Манчестър Юнайтед”  – Хавиер Ернандес, заяви, че към настоящия момент не мисли за бъдещето, а само се наслаждава на момента. „Преди три месеца преминах през тежък етап, а тогава се намеси моята фамилия. Те ми помогнаха, защото ми вярваха. Когато се съмнявах в себе си, в собствените си възможности, тогава те ми вдъхнаха вяра Смятам, че най-важното в живота на един човек е да се превърне в добро същество, да не наранява другите и да работи самоотвержено”, започна Чичарито.
„Моят статут в съблекалнята не се е променил и затова съм благодарен на моите съотборници. Те винаги са ме третирали като част от колектива. Логично е публиката на „Бернабеу” да е взискателна. Много е трудно да спечелиш място тук. Всичко обаче е в моите ръце. Става дума за работа, за стратегия, за действия”, добави Ернандес. Колкото до това какво очаква от бъдещето си с оглед на това, че е собственост на „Манчестър Юнайтед”, а в „Реал” играе като преотстъпен, Ернандес каза: „Клаузите в моя контракт са работа на представителя ми. Сега не мисля за бъдещето си, а само се наслаждавам на момента”.
Междувременно големият талант на норвежкия футбол Мартин Йодегаард е изпаднал в доста неловка ситуация след трансфера си в „Реал” (Мадрид). 16-годишният атакуващ халф се оказал причина за недоволство във втория тим на клуба, към когото номинално принадлежи.Всичко се корени във факта, че Йодегаард всъщност тренира с първия тим през седмицата, докато през уикенда играе в двубоите за водената от Зинедин Зидан формация.
Това определено не се харесва на останалите таланти в дублиращия тим и част от тях са изразили мнението си открито. Медиите в Испания считат тази странна схема като една от главните причини за бавната адаптация на Йодегаард към испанския футбол. По-рано през седмицата тийнейджърът беше включен в групата на „Реал” при победата над „Алмерия” с 3:0, като остана на скамейката и не можа да запише дебют, който щеше да го превърне в най-младият играч, носил екипа на Лос бланкос.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране