03.01.2015 | 10:47
Църквата е пред разкол, готвят се да бутнат патриарх Неофит
Кулезич истеряса, крещи на редакторката си в "На светло"

„Не бях позволила болницата да се превръща в политически агитпункт за бъдещи политици“. Това призна в предаването „На светло“ бившият премиер Ренета Инджова по повод причините за бъде уволнена като икономически директор от болница „Токуда“.

Според нея най-голямата духовна беда на българите е в „института Българска православна църква“. Тя призна, че в последно време прекарва много време в средите на духовниците. Както е известно, преди месеци тя загуби единствената си дъщеря. Инджова бе категорична, че иска да е готова за края на живота си.

„Искам да кажа на редакторите ми, че няма да минем към политиката. Защото това е най-голямата политика“. Така изведнъж повиши тон и избухна в ефир водещата Люба Кулезич. Очевидно в слушалката й бяха казали, че разговорът за църквата е скучен и трябва да се мине към други теми. „За моята млада редакторка очевидно това не е интересна тема“, възмути се водещата.

„Всичко е въпрос на разграбване, на фондове, на земи – така ли ще живеем“, каза бившият премиер. Инджова прогнозира, че се готви скандал за престола на патриарха. Според нея на фона на трусовете в църквата от последните месеци зреят процеси, които могат да поставят под въпрос патриаршеството на Неофит начело. Инджова изказа мнение, че Църквата е пред разкол. Тя бе категорична, се е направила всичко възможно, за да предупреди Неофит за това, което се случва.

Според нея Бойко Борисов е в ролята на спортен рефер, който обаче засега се задоволява с това „да наблюдава играта и да вдига жълти и червени картони“. Тя бе категорична, че не е редно да се общува с гражданите чрез „Фейсбук“. „Когато министър-председателят е рефер, тези, които са на терена, играят като талибани“, допълни Инджова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране