30.01.2016 | 13:41
Цацаров: Няма да мълча, докато Радан Кънев си плакне устата
SMS-скандалът във ВСС бил „абсолютно измислен”

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред Нова телевизия, че не е сложен за главен прокурор за да мълчи и няма намерение да подава оставка. „Аз не съм сложен за главен прокурор за да мълча. Радан Кънев не случи на прокурор. Няма да стоя и да мълча, когато той си плакне устата“, каза Сотир Цацаров.

„Защо да си тръгна, защо да им доставя това удоволствие, когато мисля, че правя каквото трябва, го правя”, заяви Цацаров и допълни, че няма да се съобразява „с площадни викове“ и собствениците на някои медии.

Относно промените в Конституцията и твърденията на Радан Кънев, че те са хвърляне на прах в очите и е изпълнена волята на Цацаров да може да доминира във ВСС, главният прокурор каза, че не е чувал подобни твърдения, но ако някой направи подобно изявление, това ще е „върховна глупост”.

„ВСС не трябва да подава оставка. Това е невъзможно юридически, защото няма саморазпускане на такъв орган. Има индивидуални актове за оставки”, заяви още Сотир Цацаров. Според него SMS-скандалът във ВСС е „абсолютно измислен”.

„Записи между „двете каки“ Румяна Ченалова и Владимира Янева са пускани услужливо, изчислено във времето, според съответната конюнктура и болна тема на деня. Записите не са СРС, а манипулация, която определени сили използват, за да дестабилизират ситуацията”, коментира Цацаров.

„Театърът е много ясен. Защо Румяна Ченалова е толкова словоохотлива пред всички медии, а когато трябва това, което каже да бъде записано в протокол за разпит, единствените й думи са „Не знам” и „Не помня”, попита главният прокурор. Той уточни, че Делян Пеевски ще бъде разпитван заради твърденията на Румяна Ченалова, че определен кмет е водил кандидати за председатели на съдилища при него.

Цацаров бе помолен да коментира думите на бившия правосъден министър Христо Иванов, който в парламента каза, че в България има върховенство не на закона, а на главния прокурор.

„При него имаше голяма разлика в поведението и начина на говорене в зависимост от мястото, където това ставаше. По стечение на служебното си положение съм присъствал на разговори между Иванов и премиера. Има разлика в публичното поведение и в поведението в премиерския кабинет, но няма да изпадам в интриги”, коментира Цацаров. По думите му цялата политическа логика на говоренето на ДСБ е директно насочена срещу прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране