09.02.2016 | 13:56
Цацаров поиска имунитета на депутат от ГЕРБ заради катастрофа
Иван Миховски сам ще се откаже от имунитета си

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл вчера в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Иван Миховски. Искането на обвинител номер едно е във връзка с проверка на Софийска градска прокуратура за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост при пътно-транспортно произшествие, съобщиха от прокуратурата.

На 2 октомври миналата година в Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал личния си автомобил в посока Ловеч. По същото време по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходка. Достигайки кръстовището между двете улици тя предприела пресичане на пътното платно. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката, като и причинил по непредпазливост средна телесна повреда – фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца.

Иван Миховски е бил проверен за употреба на алкохол, като дрегерът отчел положителен резултат – 0,48 промила. На депутата е бил съставен aкт. Народният представител от ГЕРБ ще подаде писмено заявление за съгласие по смисъла на чл. 70, ал. 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета му на народен представител в 43-тото Народно събрание. С този си акт Иван Миховски заявява своето желание за незабавно изясняване на всички обстоятелства по случая от страна на компетентните органи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране