18.03.2016 | 0:01
Цацаров против анонимните коментари в интернет
Креатурата на ДПС с безсмислена реч в Брюксел

Всеки сайт в интернет трябва да осигурява пълна възможност за идентификация на хората, които коментират след дадена статия, за да се осигури възможност на засегнатите да търсят своите права от издателя. Това е коментирал в Брюксел главният прокурор Сотир Цацаров.

„Анонимният, който подкрепя, е в жълто, а този, който не е в тона на статията, е в едно тъмносивичко, нечитаемо гадно, защото той не се връзва. Изсветлете ги всичките, да пишеш анонимно в жълто, сиво, всякакво, това е страх, това е ужасен страх, ти си много смел, защото не си казваш името. Така мисля аз“, коментира той. Изявлението му подкрепя и европейските предписания, според които онлайн медиите носят отговорност за клеветите и нападките в интернет изданията си. Това бе и причината някои сайтове да премахнат възможностите за коментари под материалите си.

Цацаров е коментирал и, че интересите на собствениците на медиите отравят българския медиен климат, политиката и бизнеса в България. „Българските медии са отровени от олигарсите, които стопанисват част от тях, а не от прокуратурата. Част от българските медии са отровени от това, че са принудени да защитават политическите и икономическите интереси на своите собственици. Това е отровата в българските медии. Няма аз да кажа кои са свободните медии, всеки непредубеден поглед по сайтове и вестници ще покаже кой чии интереси защитава“, твърди Цацаров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране