08.11.2016 | 13:58
Цецка наглее: Румен Радев знае, че няма да е президент
Зад Румен Радев прозира и Пламен Орешарски, категоричен е кандидатът за президент на ГЕРБ

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, която на първи тур отстъпи пред кандидата на БСП ген Румен Радев и ще ходи на балотаж идната неделя, заяви, че има преливане на гласове за опонента ѝ от друг от кандидатите. „Имам информация, че още на първи тур има преливане на гласове към Румен Радев от хората, които застават зад Пламен Орешарски”, каза Цачева пред Нова тв.

„Зад Румен Радев прозира и Пламен Орешарски. Никакво съмнение нямам, че двете политически сили стоят заедно и играят в една плоскост“, каза още тя.  „Зад Румен Радев е БСП, а от нощта на изборите официално е и ДПС”, коментира още тя.

Според нея ген. Румен Радев застрашава европейските ценности преди всичко „с популизъм, с едно говорене, което може да си позволи само човек, който знае, че няма да бъде президент и няма да му се налага да изпълнява това, което е говорил“.

„Много често по време на кампанията от моя щаб ми казваха, че съм се затворила само в компетентностите на държавния глава, онова което той може да прави. Но аз съм отговорен човек и няма как да обяснявам на българските граждани, че видите ли, ако на границата дойде семейство с деца срещу тях ще има жива сила и отпор, за да ги върнем обратно или пък, че е в компетентността на президента да напрви пенсията не по-малко от 300 лв.“, категорична е тя.

На въпрос дали я е шокирал резултатът на първи тур, след като преди това всички социологически агенции сочеха, че тя има преднина, Цецка Цачева отговори: „Ако считате, че е загуба това да говориш истината, това да казваш нещата с точните им имена, а не популистки да се обръщаш към хората с послания, които да погалят слуха, да погъделичкат сетивата, но са нереалистични. Никога не бих си позволила по подобен начин неотговорно да се държа с българските избиратели“.

Цачева посочи и конкретните мерки, които ще предприеме в областта на съдебната реформа, ако бъде избрана за държавен глава на България. „Аз съм готова като президент да внеса законопроект за изменение на Конституцията в частта за съдебната власт.

Например, намаляване квотата на парламента във Висшия съдебен съвет.  Като президент ще имам достатъчно правомощия отново да поставя този въпрос”, каза още тя.

Реформаторите вече заявиха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ на втори тур. „Днес вероятно ще се видя с Трайчо Трайков, „Обединени земеделци“ също са поискали среща с мен“, съобщи Цачева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране