27.09.2022 | 19:15
ЦИК глоби евродепутат за „те слагат фесове“, „вземат в ръката ибриците“, „гнусни соросоиди“…
Санкцията за Ангел Джамбазки се очаква да е няколко хиляди лева

ЦИК глобява евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки след сигнал на Съвета за електронни медии (СЕМ). Причината е, че той нарушил добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите за народни представители от „Демократична България“ Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева, пише “Флагман”.

Джамбазки също е издигнат за депутат. За опонентите си от ДБ той казал в агитационен материал по телевизия „България 24“ (считана за свързана с ВМРО – б.а.), че „те слагат фесове“, „те вземат в ръката ибриците“, нарекъл ги и „група лицемери“, „национални предатели“, „неможачи световни“, „гнусни соросоиди и грантаджии“.

С това той накърнил добрите нрави, честта и доброто име на кандидати за народни представители, което представлява нарушение на чл. 183, ал. 4 от Изборния кодекс.

Докладчик по казуса в Централната избирателна комисия бе Силвия Стойчева. Тя изгледала 5-минутния видеоматериал и установила по отношение на Джамбазки, че използва „един много цветист език, не пестящ неласкави епитети по отношение на останалите кандидати“.

След като с видеото се запознаха и останалите членове на ЦИК, изглежда, и те се убедиха, че евродепутатът е нарушил правилата и решиха, че трябва да му бъде съставен акт.

Предстои да бъде издадено и наказателно постановление. По информация на „Флагман“ глобата може да е от 2 до 5 хиляди лева.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Защо го глобяват истината е казал, нашите уж политици са си ибрикчии и соросоиди , слуги на Господарите си те нямат топки да правят политика и да защитават националните интереси , да защитават волята на народа който ги е избрал и да работят да благото му .Ние си нямаме политици а мижитурки,марионетки на външни сили и интереси .

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране