25.04.2024 | 10:51
ЦИРК: Гешев вади Весела Драганова от нафталина
Бившият главен прокурор отива на избори с Партия на българските жени

Новоизлюпеният политик Иван Гешев извади Весела Драганова от нафталина. Коалицията на бившия главен прокурор „Граждански блок“ ще участва в предсрочния вот на 9 юни, като за целта ще използва регистрацията на Партията на българските жени на Драганова.

Гешев тръгва по стъпките на Царя, майтапят се в партийните централи. Припомняме, че през 2001 г. НДСВ на Симеон Сакскобургготски спечели изборите, като използва регистрацията на формацията на Весела Драганова, която тогава беше още никому неизвестна женица. За услугата бойната мадама стана депутат, но не това бе голямата й награда! Драганова и коалиционният й партньор Тошо Пейков oт Движението за национално възраждане „Оборище“ тогава удариха джакпота с царски подарък от партията на Симеон. Те прибраха общо 3,7 млн. лева от субсидии. Като благодарност за услугата по тази линия Весела Драганова се сдоби и с кокетна 5-етажна сграда на бул. „Мария Луиза“ в историческия център на София.

Преди 9 септември 1944 г. архитектурното бижу е функционирало като хотел, а г-жа Драганова взе смелото решение да го боядиса в розово. Формално билдингът се водеше на партията, но всички го знаеха като „хотела на Весела Драганова“. Партньорът й Тошо Пейков го даде по-скромно и с партийната субсидия придоби за Движението си „само“ офис, но на тузарската столична улица „Цар Иван Шишман“.

Напористата съюзничка на Сакскобургготски стана известна като гореща почитателка на модните ревюта.

На тях водеше и бившия си съпруг Георги – оперен певец без особени успехи. Дизайнерките на хайлайфа като Жени Живкова шиеха тоалети специално за размера на Драганова. Тя дълго време даваше помещения от сградата си под наем, но след като Партията на българските жени натрупа задължения, постройката бе продадена през 2014 г. за 1,3 млн. лева. През същата година формацията на колоритната политичка влезе в коалицията „България без цензура“ на Николай Бареков, а днес вече има трети съюзник – Иван Гешев. Бившият главен прокурор няма финансовите възможности на царя, но със сигурност и той ще върне услугата на Весела Драганова, защото безплатен обяд няма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране