16.11.2017 | 11:39
Циркът в парламента продължава: БСП и ДПС бойкотират пленарните заседания
Хората на Карадайъ не искали да стоят в една зала с патриотите, тези на Корнелия Нинова пък – с Главчев

Нова порция скандали сътвориха БСП и ДПС в парламента днес. Тази сутрин парламентарните групи на двете политически сили бойкотираха работата на Народното събрание като отговор на вчерашните наказания на лидера на социалистите Корнелия Нинова и колегата й Антон Кутев.

Нинова бе отстранена от едно пленарно заседание, а Кутев – от две, заради погазване на правилника за работа в Народното събрание и обиди към присъстващите в залата. Първите два опита за събиране на кворум тази сутрин пропаднаха, след като БСП и ДПС отказаха да влязат в пленарна зала.

В 9,30 часа все пак депутатите събраха необходимата бройка, за да започне заседанието – регистрираха се точно 121 народни представители. Първоначално регистрираните бяха 119, но двама депутати имаха проблеми със своите пултове. Така след кратка суматоха се събра необходимият минимум, за да започне заседанието.

По програма днес трябва да започне дискусия, организирана от депутати от всички парламентарни групи за агресията в обществото. Заседават и 7 парламентарни комисии – по бюджет и финанси, по околната среда и водите, по правните въпроси, по културата и медиите, за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС и достъпа до електронни данни, за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика.

Корнелия Нинова обяви, че депутатите на БСП няма да влизат повече в пленарната зала. “Няма как да влезем в залата, докато Димитър Главчев е председател”, отсече червеният депутат Жельо Бойчев. Мустафа Карадайъ от ДПС пък заяви, че народните избраници на Движението няма да влизат в пленарната зала, докато Обединени патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака) са във властта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране