07.04.2016 | 0:01
Цветан Василев съди България в Страсбург
Заведени са 2 дела, условията в арестите в България били много лоши

Цветан Василев съди България в Страсбург. Това заяви пред журналисти в Белград банкерът на съдебно заседание по делото за екстрадицията му, предаде БНТ.

Василев уточни, че е завел две дела срещу България в съда в Страсбург – едното е в качеството му на физическо лице, а другото е от името на фирмата му Бромак, която е основен акционер във фалиралата КТБ. Той заяви, че ще съжалява, ако спечели делата в Страсбург, защото всички българи ще плащат за това.

Пред журналисти неговият адвокат посочи, че доводите срещу екстрадирането на Цветан Василев, са, че условията в арестите в България са много лоши, а също и че в разследването, което се води срещу него в България, има политически елемент.

Съдията, който е изслушал Василев, няма да взема решение по същество за екстрадицията, това ще направи друг магистрат. След това решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция.

Говорителката на съда Таня Коленшич каза, че решението за екстрадиция ще бъде взето допълнително според закона за международната правна помощ. Последната дума има министърът на правосъдието, а в Сърбия на 24 април предстоят парламентарни избори.

Променена е мярката за неотклонение на Василев, която досега предвиждаше той да се подписва всеки ден. Банкерът вече ще се разписва в централното полицейско управление на Белград само веднъж на няколко седмици.

1 коментар

  1. Галя каза:

    А ние къде можем да съдим Сърбия за това, че подпомага и укрива един престъпник. Питам ей така, защото именно това се получава в момента. Сърбия възпрепятства българското правосъдие и не ни позволява да изправим пред съда човекът виновен за изчезването на 4 млрд. лв. от спестяванията на българите. Цветан Василев трябва да си получи най-после заслуженото, а не да си се разхожда на свобода и да плямпа какви ли не глупости, че и нагло да заплашва със съд самите ощетени българи. Другаде подобно нещо няма да се види.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране