26.07.2018 | 8:21
Цветанов: БСП и президентът са едно цяло, като се опитват да дестабилизират управлението

Успяхме да направим много за Северозапада. Главният акцент е строителството на АМ „Хемус“, която ще спомогне много за икономическото развитие на този регион.

Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Снощи имахме среща с ОП. Днес в 11 часа отново ще имаме такава среща, за да решаваме всички проблеми. Правителството и коалицията са стабилни. Решени сме да изпълним пълния мандат и нашата управленска програма. За това правим тези срещи. Целта е да намерим пресечна точка и всичко това в името на България. Не искам да коментирам коалиционните ни партньори. Важното е като седнем на една маса, да се разберем. Ние сме отговорни хора. Парламентарното мнозинство подкрепя усилията на правителството. Ние имаме управленска програма, която е разписана август 2017 година. Ние изпълняваме тази програма. Мога да коментирам депутати от ГЕРБ или министри от ГЕРБ. Аз уважавам много и Волен Сидеров, и Красимир Каракачанов, и Валери Симеонов. Не искам да коментирам техни думи и изказвания. По-добре е да има някакви търкания и разминавания в коалицията, защото така показваме, че тя не е подвластна на нито една партия от нея. Най-важното е, че сме заедно и изпълняваме обещанията, които сме поели. Нормално е да има различия, но важното е, че изпълняваме управленската си програма“, заяви Цветанов.

„Темата за Закона за приватизационен и следприватизационен контрол трябва да я затворим. Още в понеделник сме обявили, че ще има промени в закона. Днес ветото ще се гледа в парламента и ние ще го подкрепим. При нас няма никакъв лобизъм и защита на икономически лица или групировки. Взели сме правилното политическо решение и ще подкрепим мотивите на президента. Това не е безпрецедентен случай. Не трябва винаги да търсите конфликт между парламента и президентството. И сега показваме, че институциите могат да работят заедно. Все пак президентът трябва да обясни за тези 1 млрд. и 600 млн. лева. Като си казал „А“, трябва да кажеш и „Б“. Иначе остава впечатлението, че работиш срещу държавата. Не е вярно твърдението, че няма визия за България. Напротив. Има дългосрочна визия. Ето и сега се строят АМ „Хемус“, бързия път Русе-Велико Търново. Казвам това, защото се намираме във Велико Търново. БСП и президентът са едно цяло. Те се опитват да дестабилизират управлението, но то е стабилно. Визията на БСП не ми харесва. Там не се дават ясни и конкретни теми, както и откъде ще дойдат средствата за реализиране на техните визии. При нас е точно обратното. Имаме ясно разписана управленска програма и я изпълняваме“, категоричен беше Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране