15.06.2016 | 0:01
Цветанов обвини Йовчев за случая с Митьо Очите
През 2009-2013 г. в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента - не повече от 6-7

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини бившият вътрешен министър Цветлин Йовчев за случая с Димитър Желязков – Митьо Очите. Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор, така Цветанов отговори на въпроса дали има чадър върху Димитър Желязков-Очите.

По думите му през 2009-2013 г. в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента – не повече от 6-7. Преди дни вътрешния министър Румяна Бъчварова отрече да има политически чадър над простреляния несебърски бос. Според Цветанов разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на тогавашния директор Милен Димитров със заповед на Цветлин Йовчев. Цветанов подчерта, че Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона, след като бил и началник на БОП, както и на сектор „Криминална полиция“ в Бургас.

Освен темата за случилото се преди седмица в Слънчев бряг, Цветанов говори и за предстоящите президентски избори. Той уточни, че ГЕРБ има президентска двойка, а Кристалина Георгиева не е обсъждана като възможен кандидат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране