31.01.2017 | 20:57
Турска фирма предлага “знаме на българските турци”
Продава се срещу почти 22 турски лири

Турската търговска фирма “Вayrak sepeti” предлага своеобразно “знаме на българските турци” срещу 21,60 турски лири. Флагът е на бяла основа с две червени полоси в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т.нар. Севернокипърска турска република. Все още не са известни както поръчителят, така и потребителите на т.нар. “знаме на българските турци”.

“Това е провокация, определено. Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци. Това е просто част от турската външна политика”, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. “Като имате предвид, че т.нар проект за “знаме на българските турци” е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която, напомням, че 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър. Направи се бързо аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите.

След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане последният вариант, който стана със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем”, категоричен е Каракачанов.

По думите му този проблем е сериозен и не може да бъде подминаван. Той призовава новия външен министър в служебното правителство да извика турския посланик за обяснение, за да стане ясно, че България не приема и ще противодейства на подобни провокации, вината за които са изцяло от турска страна”, коментира Каракачанов. ВМРО настоява за незабавен дипломатически протест, както и за разследване кой поръчва и кой си е купил подобно “знаме”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране