20.07.2015 | 0:02
Турски шампион №1 на рали „България”
Борис Григоров и Ангел Башкехайов най-бързи от нашите

Шампионите на Турция за 2014 г. Мурат Бостанджъ и Онур Ватансевер с „Форд Фиеста R5” спечелиха 46-ото издание на рали „България”. Състезанието беше 5-и кръг от надпреварата за Европейския трофей (ERT) с коефициент 4 и кръг от първенството на България. Бостанджъ и Ватансавер завършиха с общо врече 1.56:37,7 часа от 14-те скоростни отсечки с обща дължина 196 км.

Зад тях на 39,6 сек. останаха главните им конкуренти – състезаващите се за Дубай Рашид Ал Кетби и Корина Хеперле със същия автомобил. Те бяха най-бързи в последния ден в 4 от 5-те отсечки, но лидерите, които взеха общо 7, следиха изкъсо разликата и не позволиха да бъдат достигнати.

Рашид Ал Кетби обаче излезе начело в битката за ERT с общо 202 т., а Бостанджъ е зад него със 152. Трети е словенецът Рок Турк (Слвн) с „Пежо 208 RC 4”, завършил 5-и. „Много се радвам, че спечелихме рали „България”, това е първа голяма победа за наси много важен успех на асфалт, призна победителят Бостанджъ. – Ралито ни носи точки и за турския рали шампионат. В началото си осигурихме голям аванс – почти минута и 10 сек. и в последния ден можехме да си позволим да не рискуваме. Стана хубаво състезание, много добре подготвено, но много тежко.”

От българските екипажи най-добре се представиха Борис Григоров и Ангел Башкехайов със „Ситроен С2 S1600”, които станаха трети, на 4:31,9 мин. от победителите. Те са първи при автомобилите с 1 двигателен мост. На 13,9 сек. от тях се наредиха Георги Василев и Стефан Добрев с „Мицубиши Лансър Ево 9”, които бяха трети до 13-ата отсечка, където Григоров/Башкехайов ги изпревариха с 21,5 сек. Само 10 от 19-те стартирали екипажа завършиха ралито.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране