09.03.2015 | 0:02
Турски университет обяснява страстта към пищни задници
Ключът е 45-градусовата извивка на гръбнака, а не самото седалище

Турски университет се опита да обясни научно защо мъжете харесват жени с големи дупета. Авторите на проучването стигнали до извода, че ключът е 45-градусовата извивка на гръбнака, а не самото седалище, пише турският в. “Хюриет дейли нюз”.

Изследователи от Философския факултет на университета Билкент в Анкара показали на 300 мъже силуети на жени с молба да кажат коя от жените смятат за най-привлекателна и коя харесват най-малко.

Повечето мъже предпочели жена с извивка на гръбнака под 45,5 градуса, която кара задните й части да изглеждат по-закръглени. Във втората част на експеримента изследователите показали на мъжете картини на жени, които имали еднакво големи задни части, но по различни причини.

Мъжете предпочели жени с извити гръбнаци пред други, които също имали големи дупета, но дължащи се просто на повечко тлъстини или на здрави мускули. “Мъжете, които мислят, че харесват големи дупета, може би всъщност обръщат по голямо внимание на гръбнака”, казва доктор Дейвид Люис от Философския факултет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране