10.12.2023 | 10:57
Тя е жена на един от най-влиятелните мъже в България, но сладкарницата й работи на принципа – ден година храни
И тази година Линда Макензи-Петкова е затрупана с поръчки покрай Коледа и Нова година

Ден година храни. Родната поговорка е добре позната на новоизлюпената българка Линда Макензи-Петкова, която наскоро се сдоби най-сетне с родно гражданство и паспорт. И точно както гласи народният израз, и половинката на експремиера Кирил Петков вдигна цените в сладкарницата по празниците.

И тази година Линда е затрупана с поръчки покрай Коледа и Нова година. На вратата на ателието й за изработка на торти без захар е упоменато, че няма да работи само навръх Рождество Христово и първия ден от 2024 г. А списъкът с поръчки е голям почти колкото тефтера на дядо Коледа. Линда дори пуска коледни пакети – с десерти, коледни курабийки и вино. Цената им хич не е малка, но се продават като топъл хляб. Инфлацията явно удря и бизнеса на бившата премиерша. Преди няколко месеца цената на най-скъпата торта беше 100 лева, а сега е с 20% отгоре.

Същото се отнася и за останалите изделия като бонбони. Самата Линда тази година най-вероятно ще се включи в работата, но не баш на големите празници, а между тях.

По време на предни празници бившата премиерша рядко се появяваше в сладкарницата си, която се намира в центъра на София и бе оставила подчинените й да бачкат по цял ден. Ала откакто мъжът й вече не е на една от най-високите позиции в държавата, Петкова има повече свободно време, за да движи бизнеса си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране