19.12.2016 | 20:28
Убиецът на руския посланик в Анкара е полицай (снимки и видео)
Според руските медии,Мевлут Мерт Алтинтас е радикален ислямист

Нападателят, който уби руския посланик в Турция, е полицай, сочат първите данни на местните медии. Припомняме, че Андрей Карлов беше прострелян многократно по време на откриване на изложба в Анкара, а по-късно почина от раните си в болницата.

Според информациите убиецът се казва Мевлут Мерт Алтинтас и работи като полицай в Анкара. Мъжът е роден през 1994 година и се е дипломирал за полицай в Измир. Нападателят първо разстрелял руския посланик, а след това започнал да крещи, че това е отмъщение за Алепо пред ужасените погледи на очевидците.

Според руските медии, убиецът е радикален ислямист.  Според репортер на Си Ен Ен Тюрк нападателят е влязъл в сградата, показвайки документ, че е полицай. Има и твърдения, че нападателят е охранител на посланика.

Припомняме, че руският посланик в Анкара Андрей Карлов почина, след като беше прострелян смъртоносно няколко пъти по време на откриване на изложба в турската столица. По информация на „Дейли Сабах“ нападателят е убит от специализираните части на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране