28.06.2017 | 16:52
Убиецът Виола в съда: Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти
Кръвната проба на Станев показала, че е бил друсан с марихуана, екстази, кокаин и амфетамини

“Плачете! Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти”, с този цитат от “Смешен плач” на Христо Ботев завърши появата в Софийски градски съд на Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на студентката Виола Николова в София в петък.

Съдия Величка Маринова остави Станев в ареста. Той не коментира дали е убил приятелката си, нито каза дали съжалява. В съда стана ясно още, че след ареста кръвните проби на Станев са показали, че е употребил няколко вида наркотици – марихуана, екстази, кокаин и амфетамини.

При влизането в съда обвиняемият се обърна към журналистите: “Моля ви, голям хаос създадохте”. Извършеното от него шокира с особената си жестокост. Той е убил с нож 28-годишната си приятелка, след това се е опитал да се укрие по морето. Бързо е задържан от полицията, а след направен разпит експертите го определиха като жесток човек, който не признава вината си.

За Станев се знае, че е наркоман от години, още откакто е бил ученик. Лежал е за лечение, но неуспешно. Любопитна подробност е, че има татус от вътрешната страна на пръстите с надпис Вяра. По време на заседанието Стафан написал бележка на своя упълномощен защитник. На нея е откъс от “Смешен плач” на Христо Ботев: “Лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!”. Това бяха и последните думи на Станев пред съда.

В началото на заседанието той заяви пред съда, че е роден в Пазарджик на 23 април 1988 г. Станев е със средно образование и е разведен, има едно дете. Той заяви още, че от 2 седмици е уволнен от работа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране