23.04.2016 | 0:01
Убийството на басиста на „Любэ” се появи на видео
Благодарение на появилите се кадри следствието е успяло да установи точния ход на случилото се във фаталната вечер

В мрежата се появи видео, запечатало фаталния конфликт между басиста на „Любэ” Павел Усанов и Максим Добрий. От кадрите става ясно, че скандалът между двамата избухва, след като почерпеният музикант на няколко пъти без да иска го закача с ръката си.

Благодарение на появилото се видео следствието е успяло да установи точния ход на случилото се във фаталната вечер. На него се вижда как двама подпийнали мъже се “карат”, имитирайки дори и бой. Усанов, който е в изключително добро настроение, на няколко пъти закача стоящия до него посетител, който накрая започва да се възмущава. 20-ина минути по-късно същият този мъж скача и удря китариста по главата. След удара музикантът пада на пода. Откаран е в болница в безсъзнание, където издъхва две седмици по-късно, без да дойде в съзнание.

Заподозряният – 49-годишният Максим Добрий, не отрича, че познава Усанов, но оправдавайки се с алкохола, твърди, че не помни нищо от въпросната вечер.

Първоначално се предполагаше, че Усанов и Максим Добрий са се скарали в хода на някаква дискусия по патриотична тема. Музикантът активно подкрепяше Донбас, многократно е пътувал дотам. Убиецът му пък, по данни на следствието, принадлежи към националистическа групировка. Към момента обаче въпросната версия не е получила потвърждение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране