31.05.2018 | 21:33
Унижение! Путин накарал Борисов да го чака 1 час пред кабинета му

На поредица от невиждани унижения бе подложен българският министър-председател Бойко Борисов в Москва.

Посещението му, определено от лакейските български медии като „историческо“, претърпя пълен провал, тъй като руският президент Владимир Путин се държа изключително резервирано и снизходително към Борисов.

При влизането си в Кремъл, цялата българска делегация е била подложена на щателна проверка от тройната охрана на Владимир Путин. След обиска на служителите на ФСБ, следвало поредното унижение на Бойко Борисов – президентът на Русия го накарал да чака 1 час пред кабинета му, за да го приеме, научи МИГNews.info. После българският премиер успя все пак при президента. И към Путин той приложил „дипломатическия си маниер“ да се хвърля да прегръща и целува всеки чужд ръководител, към когото изпитва респект. Срещу изпросената прегръдка Борисов получи само потупване по рамото от озадачения лидер на Руската федерация.

На кратката съвместна пресконференция Борисов си посипа главата с пепел като каза: „И аз нося вина за създаването на определено напрежение“ (в отношенията с Русия) и добави, че „вече ние сме си научили урока“ (за АЕЦ „Белене“). От трибуната в Кремъл той излъга, че се бил разбрал с Путин „Турски поток“ да минава и през България – лъже, опровергана още в сряда вечерта от Дмитрий Песков пред ТАСС.

След това българският министър-председател се прибра неочаквано бързо, като съкрати посещението си с един ден. Оправданието бе „важни срещи“ в София.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране