03.09.2016 | 21:25
Уволненият шеф на полицията в Благоевград става началник в София
Със заповед на вътрешния министър Росен Танушев ще бъде назначен като началник отдел в дирекция Национална служба полици

Уволненият от вътрешния министър Румяна Бъчварова шеф на благоевградската полиция Росен Танушев ще бъде назначен като началник на полицейски отдел в София, съобщи в. “Струма”.

Поисканата и получената оставка на Танушев дойде след като в Благоевград арестуваха шефа на “Агромах” Методи Бачев и журналист от сайта Pirinsko.com заради публикуван клип с гуляйджийска изцепка с нецензурно съдържание по адрес на премиера Бойко Борисов.

Бачев е записан да се обръща на микрофон към актьора Красимир Радков по време на събор на село Черниче преди няколко дни с думите: “Е, Краси, искам да ти кажа, че кметът на Симитли е е*ал Бойко Борисов, знаеш ли го ти т’ва? Искам с’а да се отпуснеш и да се пра’иш на Бойко Борисов…”

Бачев бил арестуван и разследван за хулиганска проява, а журналистът е писал обяснения за заснетия клип с обидата.

Със заповед на вътрешния министър Бъчварова Танушев ще бъде назначен като началник отдел в дирекция Национална служба полиция. Полицаите от управленията в ОД на МВР Благоевград готвят протест с искане директорът на ОД на МВР Росен Танушев да бъде върнат незабавно на поста си, от който според служителите на реда бил освободен несправедливо и незаслужено. Протестите ще започнат в първия ден след празницитe..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране