21.09.2015 | 18:03
Уволниха съдийка, 7 години не се вяснала на работа
Елка Ерменкова обикаля по задгранични мисии от 2008 година

ВСС уволни благоевградската окръжна съдийка Елка Ерменкова заради неизпълнение на служебните задължения. Дисциплинарното наказание беше наложено по предложение на председателя на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, като основанието е, че Елка Ерменкова не е идвала 3 поредни дни на работа.

Всъщност съдийката не работи в съда от 2008 г., тъй като участваше в задгранични мисии, пише struma.bg. Тя беше изпратена в Брюксел с благословията на ВСС, но след изтичане на задграничната й командировка започнала да излиза в неплатен отпуск, тъй като успяла да си намери работа в други високоплатени мисии на ООН, последната от които е в съда в Косово.

„Съдия Ерменкова е сключила самостоятелен договор, но тъй като неплатеният й отпуск продължава години наред, накрая аз отказах да й разреша. По мое предложение бе образувано дисциплинарно производство и вчера тя бе уволнена”, обясни председателят на съда Катя Бельова.

Дисциплинарното производство е образувано още през 2013 г., а в отговор съдия Елка Ерменкова завежда дело в Комисията по дискриминацията, губи го и обжалва решението пред ВАС. Тя със сигурност ще обжалва и дисциплинарното си уволнение, но засега остава неясно дали след като е аут от правосъдната система, ще може да продължи работата си в съда в Косово.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране