25.03.2015 | 21:06
В БСП имало “много лидиращи лица”
В ГЕРБ има едно лице - лицето на Бойко Борисов, обяви Мая Манолова

“Имаме много лица, много лидиращи лица, не сме като ГЕРБ, в която има едно лице – лицето на Бойко Борисов”. Това коментира в предаването “Лице в лице” депутатът от БСП Мая Манолова в отговор на въпрос кой управлява партията – Сергей Станишев или Михаил Миков.

Наскоро лидерът в оставка на АБВ Георги Първанов обяви, че в БСП има двувластие, на което Манолова отговори, че не иска да коментира човек, чиято партия няма нито един председател.

Манолова обясни, че БСп има двама лидери в лицето на Михаил Миков и на лидера на ПЕС Сергей Станишев като това важало и за ГЕРБ в лицето на Борисови  Джоузеф Дол, като лидер на ЕНП

В хода на разговора депутатът посочи още, че в момента не левицата в България, а десницата е в криза, а решенията, които предлагат управляващите задълбочават разделителните линии в обществото. Манолова отправи персонална благодарност към зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод приетите промени в Закона за частните съдебни изпълнители, внесени от нея и група депутати от БСП. Те бяха подкрепени от ГЕРБ след личната намеса на бившия вътрешен министър.

“След намесата на Цветан Цветанов, на когото благодаря персонално, депутатите от ГЕРБ се оказаха в смешна ситуация, след като се изказваха “против” по време на дебатите, в крайна сметка гласуваха “за”, заяви Манолова, която благодари още на Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Според промените сборът на всички такси по изпълнението не може да надвишава размера на задължението. В случаите, когато длъжникът сам плати задължението си изцяло или частично в срока на връчената му покана за доброволно изпълнение, пропорционалната такса върху платената сума да се
събира в половин размер, предвиждат още промените. Мая Манолова обясни в пленарна зала, че понякога хора, които имат едно задължение от 300-400 лева, в крайна сметка се оказват длъжници с по няколко хиляди лева. Освен това човек, който се е издължил в срока, не би трябвало да е натоварван с пълната такса, смята тя. Измененията подкрепиха 141 депутати, един беше против, а трима се въздържаха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране