16.02.2016 | 20:39
Валентин Златев се чуди: Защо правите конкурс за „Хемус“, като нямате пари?
Пеевски и Златев са просто удобни имена, коментира шефът на "Лукойл България"

Нямам отношение към казуса със спряната процедура за Автомагистрала „Хемус“, заяви шефът на „Лукойл България“ след срещата на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България с премиера Бойко Борисов, предаде агенция „Фокус“. В нея Златев участваше като председател на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Вчера името на бизнесмена беше посочено от премиера като един от мотивите за спирането на процедурата за изграждане на два лота от автомагистрала „Хемус“. „Аз мога да декларирам ясно и точно, че нямам никакво отношение към тези фирми. Не знам кой какво е правил, нека да извади някой документи, да ги сложи на масата и тогава ще призная, но да се казва по слухове, че някой е чул – декларирам ясно и точно, че няма никакво отношение фактическо, нефактическо и т.н. към тези две фирми. Просто Златев и Пеевски са удобни имена“, казва босът на „Лукойл“.

На въпрос дали е обсъдил казуса с премиера по време на срещата им Златев заяви, че не е обсъждан този казус, тъй като той не го познава и не се интересува от него.

„Да обсъждам някакви слухове, защото никъде не видях никакво доказателство, чух че имат съмнения някакви – какво да обсъждам”, казва Златев. И продължава: „Нямам отношение към този казус, не ме интересува и няма да го обсъждам повече. По слухове никога не съм живял и няма да живея. Аз лично бих задавал други два въпроса: Как се прави поръчка при остъствие на пари? и Къде са тези 800 млн. лв., които трябва да се икономисат от Автомагистрала „Хемус”? Това са по-интересни въпроси, а не слуховете кой с кого е свързан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране