26.10.2017 | 16:06
Валери Симеонов: Поведението на летците граничи с национална измяна
Гледайте на мен като на представител на старото поколение на армията, заяви вицепремиерът

Отказът на пилотите от авиобаза „Граф Игнатиево“ да летят граничи с национална измяна. Това заяви днес в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи агенция „Фокус“. Във вторник летците отказаха да се качат в старите МиГ-29 за тренировъчни полети, като заявиха, че се чувстват несигурни. Според Симеонов обаче това е неизпъление на военния дълг.

„Гледайте на мен като на представител на старото поколение на Българската армия”, подчерта Симеонов. „Там трябваше да има уволнени хора. Аз съм от семейство на военни и не мога даже да си помисля, че военен, независимо дали е летец, танкист или пехотинец, може да откаже да си изпълни военния си дълг независимо дали е в мирно или военно време, защото бил неразположен.“

Вицепремиерът заяви, че не споделя официалната позиция на прокуратурата, според която решението на летците НЕ е бунт или отказ от изпълнение на задачите им. „За мен това поведение на хората, които получават заплати, за да си вършат работата и да защитават небето на България, си е престъпление. Не мисля, че това трябва да остава без последствия“, добави Симеонов. Но за финал каза, че няма да се меси в случая, тъй като не му е ресор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране