13.11.2022 | 11:45
Симеонов: Оградата е изградена добре, в Бургаско и невестулка не може да мине
Той ще сезира прокуратурата за оградата по границата с Турция
Когато се говори за оградата, добре е да се търсят специалистите. Имаше 5 млн. бежанци, които се бяха насочили към България през 2015 г. Изграждането на оградата бе важна задача. Това бе лично моя кауза. Правил съм всичко по воля и убеждение.

Това каза по БНТ бившият вицепремиер Валери Симеонов относно изграждането на граничната ограда.

233 километра е съоръжението. То е  проектирано и изградено по всички изисквания. То трябва да възпрепятства. Няма ограда, която да спре мигрантския поток. Оградата между Мексико и САЩ не спира мигрантите. Това съоръжение е изградено много добре, съответства на проекта. По цялото протежение на Бургас има бетонна основа и не може и невестулка да премине.

Оградата не се поддържа от 1,5 година, откакто България влезе във въртележката на избори. Никакъв добитък не е преминал, няма зарази. Това е доказателство, че оградата действа. Тя е обрасла с храсти и дървета.

Съоръжението не е скъпо, сметките всяка седмица идваха на моето бюро. Проектът бе за двуредова ограда, но по времето на Румяна Бъчварова преминахме на едноредова ограда. Бойко Рашков не направи нещо, за да я възстанови. Аз ще извърша каквото трябва, за да се въздаде справедливост. Жална ни майка, ако я нямаше  оградата. Не мога да разбера палячовци, които казват, че оградата е стобор.

По повод убийството на младши инспектор Петър Бъчваров той коментира, че не е вярно, че е стреляно от Турция, защото оградата е построена на стотици метри навътре в територията на България и следователно, убийците на граничния полицай са се намирали на наша територия, когато са произвели изстрелите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране