06.09.2015 | 8:44
Външно: Не пътувайте с влак през Унгария
17 000 нелегални имигранти задържани у нас от началото на годината

Българите да не пътуват с влак през Унгария към Западна Европа, както и към Москва. Това предупреди българското външно министерство вчера.

Сънародниците ни, които предприемат международно пътуване по релси, трябва да имат предвид, че може да продължат с автобус или самолет. По данни на посолството на Република България в Унгария международните влакове са преустановени за неопределен период. Мярката е въведена заради мощната вълна от бежанци през последните дни.

От началото на годината у нас са задържани над 17 000 нелегални имигранти. Това пък съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред бТВ. Той уточни, че голяма част от тях са поискали бежански статут. За такъв са издадени над 12 800 решения.

Със сто по-малко са издадените решения за получаване на статут през цялата минала година, уточни заместник-министърът. До края на 2015-а те ще са между 15 и 17 хиляди. От началото на годината са разбити няколко каналджийски схеми, коментира Ципов.

“Надявам се още следващата седмица в Комисията по правни въпроси в Народното събрание да бъдат приети конкретни предложения, с които желаем да променим именно текстовете, свързани с каналджийството”, допълни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране