29.10.2022 | 21:36
Великобритания е взривила “Северен поток”?
ВМС на Великобритания са участвали в планирането, осигуряването и осъществяването на терористичен акт в Балтийско море, твърди руското министерство на отбраната

Руското министерство на отбраната обвини британските военни в участие във взривяване на “Северен поток”. Според руското министерство на отбраната това било свързано с инструктори, подготвяли украински специален център за морски операции.

“Според наличната информация, представители на това подразделение на ВМС на Великобритания са участвали в планирането, осигуряването и осъществяването на терористичен акт в Балтийско море на 26 септември тази година за взривяване на газопроводите “Северен поток” и “Северен поток 2”, се казва в съобщението.

То не съдържа никакви подробности и факти.

“За да отвлекат вниманието от катастрофалното командване на незаконната инвазия в Украйна, руското министерство на отбраната прибягва до прокарването на фалшиви твърдения с епичен мащаб. Тази изфабрикувана история говори повече за споровете вътре в руското правителство, отколкото за Запада”, отвърна британското министерство на отбраната.

Припомняме, че експлозиите разрушиха двете тръби на първия и едната от двете на втория тръбопровод.

Дания, Швеция и Германия са поели разследването. Руското външно министерство обяви демарш към посланиците на тези страни и предупреди, че “в случай на отказ да допусне руски експерти до участие в текущите следствени действия, Москва ще изхожда от факта, че споменатите страни имат какво да крият или прикриват извършителите на тези терористични актове”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране