12.09.2016 | 0:01
Вили Лилков контра на реформаторите: 10 неудобни въпроса към областния на София
Знае ли Пенев, че негов предшественик блажено заживя в Швейцария след сделката за конюшните, пита депутатът от ДСБ

Продажбата на терена под „Царските конюшни“ в София продължава да буни духовете. След мъчителни обяснения, че всичко е наред областният управител Пенев си подаде оставката, притиснат от премиера. Реформаторите обаче излязоха с декларация в негова защита. А лидерът на ДСБ Радан Кънев написа в социалната мрежа, че отдавна е предупреждавал, че ще бъдат превърнати от ГЕРБ в изкупителна жертва. Днес сагата коментира и Вили Лилков, който изрази коренно противоположно мнение от това на колегите си. Предлагаме ви коментара му от фейсбук.

Защо не приемам тази декларация на колегите от РБ? Дори да приемем презумпцията за невинност, налице е погазване на държавния/обществения интерес. Няма нужда от прокурори на този етап. Ето моите 10 довода/въпроса:

1. Нормално ли е за обл. у-л, че фирмата, която печели конкурса за оценител се оттегля, а вторият в класирането е фирма, която е получила лиценз за оценител на 1.12.2015 г., което означава, че е била подготвена целенасочено да извърши тази оценка?

2. Дали обл. у-л би продал свой имот на тази цена и защо я е приел за нормална?

3. Защо не е оспорил оценката, която е далеч-далеч под пазарната? Той има право на това!

4. Защо е пристъпил към продажба на терена, при условие, че е налице съдебен спор за имоти в същия терен между фирмата-купувач и друга фирма, което е видно от самия договор за продажба?

5. Защо не е провел процедура по изкупуване на 14-е процента от фирмата, което е нормално, когато имаш 86% собственост, още повече теренът е с много добра перспектива – в идеалния център?

6. Защо не се е поинтересувал има ли процедура за обявяване на имота за недвижимо културно наследство в НИНКН?

7. Защо не се е запитал, по каква причина повече от 10 години областните управители на София отказват да извършат продажбата?

8. Как е приел за нормална данъчната оценка на имота, която е смешна на фона на данъчните оценки на недвижимите имоти на граждани в район „Оборище“?

9. Поинтересувал ли се е обл. у-л, каква е перспективата на този имот от гл. т. на бъдещо застрояване и защо не е направена оценка за бъдещите ползи, които за държавата биха били огромни? В цената на всеки имот се включва от продавача и неговата перспектива, което обл. у-л като бизнесмен знае прекрасно!

10. Знае ли обл. у-л, че онзи обл. у-л от ДПС, който допусна като съсобственик с 14% в имота тази фирма преди 10 години, блажено заживя в Швейцария веднага след тази сделка?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране