16.02.2017 | 0:01
Вижте най-интересните изборни сблъсъци между ГЕРБ и БСП
В 23 район в София бившият вицепремиер Томислав Дончев влиза в битка срещу Жельо Бойчев от БСП. В Габрово пък опонент на Дончев ще бъде Кирил Добрев

Девет дни преди официалния старт на предизборната кампания, вече е ясен сблъсъкът по места на двете най-големи политически сили – ГЕРБ и БСП. Предстои ГЕРБ да обявят официално листите си в следващите дни. Председателят на партията Цветан Цветанов съобщи, че четирима от техните кандидати за депутати ще водят по две листи на предстоящите избори. БСП вече утвърдиха водачите на партиен форум в събота.

Традиционно лидерската битка между ГЕРБ и БСП ще бъде в София. Вече е ясно, че един срещу друг в 25 избирателен район ще застанат Бойко Борисов и Корнелия Нинова, които ще водят листите на двете формации, претендиращи да поемат властта.
Втората листа, която ще води Борисов е в Пловдив-град, където той ще се изправи срещу кандидата на БСП професор Иво Христов.

Във Велико Търново заместникът на Борисов Цветан Цветанов ще се изправи срещу Весела Лечева от БСП, а в Благоевград срещу журналиста Тома Томов.

По две листи ще водят и двама бивши министри от кабинета “Борисов 2”. В 23 район в София бившият вицепремиер Томислав Дончев влиза в битка срещу Жельо Бойчев от БСП. В Габрово пък опонент на Дончев ще бъде Кирил Добрев.

В другия софийски район – 24-ти, листата на ГЕРБ ще води бившият финансов министър Владислав Горанов. Там левицата заложи на Стефан Данаилов. Горанов оглавява и листата на ГЕРБ в Силистра, където БСП издигна Стоян Мирчев.

В Пловдив-област ГЕРБ издига бившия началник на отбраната генерал Константин Попов срещу Георги Търновалийски от БСП.

Във Варна бившият строителен министър Лиляна Павлова се изправя срещу Стефан Данаилов. Това е втората листа на левицата, която Данаилов оглавява.

В Кърджали ГЕРБ разчита на Цвета Караянчева, а БСП на журналиста Александър Симов. Това е един от районите, където ключови играчи в битката ще бъдат ДПС и ДОСТ.

В Бургас ГЕРБ залага на бившия екоминистър Ивелина Василева, а БСП на Петър Кънев.

В Хасково се очаква листата на ГЕРБ да поведе още един бивш министър – Делян Добрев. Той ще се изправи срещу журналистката Елена Йончева.

В Плевен се очаква бившият председател на парламента Цецка Цачева да се конкурира с Васил Антонов от БСП.

В Ямбол ГЕРБ залагат на нов играч – доктор Юлиян Папашимов, а БСП на бивш техен министър – Кристиян Вигенин.

В партийните листи ГЕРБ и БСП залагат и на обновление , и на лица с доказан партиен опит, и на професионалисти с експертни качества.

В следващите дни ще стане ясна и пълната картина на предизборната битка и на кои лица ще заложат другите формации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране