09.05.2016 | 0:01
Владо Николов пренасочи дарение
Детската хематология в Пловдив ще получи 50 000 лв. от волейболиста

Владимир Николов промени решението си за това къде да дари средствата, събрани от бенефиса си. Доскорошният капитан на националния отбор по волейбол се е спрял на Детската хематология в Пловдив, която ще получи 50 000 лв.

В началото идеята му беше парите да бъдат дадени на Фонда за лечение на деца. Заради скандалите в ръководството на организацията обаче Николов е преосмислил решението си. Заедно с екипа му са направили проучване и са избрали болницата в Пловдив. Бенефисът на бившия вече национал бе снощи в „Арена Армеец“. Николов игра в състав на звездите, а срещу тях беше българският национален отбор.

„Отлагах достатъчно дълго края на професионалната си кариера. По-скоро ме плаши сутринта след 8 май. Свикнал съм да ставам и да ходя на тренировка, а в понеделник това няма да се случи.
Мечтаех да видя отново „Арена Армеец“ пълна по време на световното първенство през 2018 година, мечтаех пак да поведа отбора, да изживеем отново онези велики октомврийски емоции от миналата есен. Уви, с природата не можеш да се бориш, болката след всеки мач се засилва, 25 години на площадката са много.

Благодаря на съотборниците ми от националния отбор, на треньора Пламен Константинов. Благодаря, че дойдоха моите съиграчи от различните клубни отбори, с които през годините спечелихме не едно и две отличия. Благодаря на големия Владимир Алекно, че само седмици, след като изкачи Зенит до европейския връх, е в София, за да ме изведе за последен път на площадката. Благодаря на хилядите по трибуните, с които стотици пъти давахме сърце и душа за България. Благодаря на всички, защото без вас никога нямаше да стана този Владимир Николов. С волейбола не можеш да се сбогуваш, той тече във вените ти. Сега просто слагам точка на една книга, за да започна нова“, каза Николов преди срещата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране